skip navigation

Honing kristalisatie

De kristallisatie van honing is afhankelijk van het fructose-, glucose- en watergehalte. Met een hoog glucosegehalte vormt de honing snel kristallen en wordt vast. Bloesemhoning heeft meestal een hoger aandeel glucose en kristalliseert sneller. Deze omvatten koolzaad-, paardenbloem- en lindehoning.

Was patina

Na een bepaalde tijd vormt zich een patina op de bijenwaskaars. Afhankelijk van de bewaartemperatuur kan dit enkele weken tot maanden duren. De geur en de brandduur worden op geen enkele manier beïnvloed. Het patina is een flinterdunne, parelwitte, vaak licht gemarmerde laag.

Stuifmeel

Stuifmeelkorrels worden door bijen verzameld en verwerkt. Stuifmeel is een rijke bron van voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Crème Honing

Crème honing, ook bekend als gerijpte honing, is een speciaal soort honing die een zacht en romig textuur heeft. Het wordt gemaakt door honing te mengen met fijngemalen honingkristallen ...

Propolis

Propolis is een natuurlijk product dat door bijen wordt verzameld en verwerkt. Het wordt geproduceerd door bijen om hun nest te beschermen en te isoleren.